Dummy launchers


Game changer voor de jachthond

De opleiding tot jachthond vergt jarenlange training. Vele uren in de buitenlucht en tot in de perfectie blijven herhalen van oefeningen. Naast de groepstrainingen volgt investering van vele uren alleen met je hond of samen met een trainingsmaatje. Het markeren is een lastige oefening, omdat je hierbij hulp nodig hebt. En niet zomaar een helper, eentje die goed en constant gooit en ook nog op het juiste moment een schot kan lossen. Zo’n helper vind je niet snel.

Met de Patriot Dummy Launcher is de ultieme markeertraining binnen handbereik. Een dubbele of zelfs vierdubbele markeer met schot of eendenlokroep heb je volledig in eigen hand. Met de afstandbediening is timing van de lancering van een dummy met het bijbehorend geluid volledig zelf te bepalen. Door te variëren in de opzet van de proef, leert je hond onder alle omstandigheden de dummy te markeren, zonder afleiding van – of conditionering op – de helper.

Als trainer heb je met de Patriot Dummy Launcher je handen vrij om je volledig te concentreren op voorjager en hond. Dankzij de afstandbediening kan je de voorjager altijd terzijde staan met goed advies. Improvisatie in de opzet van de proef alsmede ad hoc inzet van verleidingen maken de training extra uitdagend en leerzaam. De Patriot Dummy Launcher tilt de markeertraining naar een hoger plan en stoomt voorjager en hond klaar voor diplomadagen, working testen & MAP-pen en zeker ook de daadwerkelijke jacht.

Ondanks dat je voor het gebruik van een dummy launcher geen wapenvergunning nodig hebt, is het daadwerkelijk een luchtdrukwapen met een substantieel vermogen. Van de gebruiker wordt verwacht dat hij/zij de gebruiksaanwijziging volledig leest en de veiligheidsinstructies nauwkeurig opvolgt.

Patriot DL94-PRO

Dummy Launcher met 4 lanceerbuizen. Extra stevige uitvoering, voor intensief gebruik op het trainingsveld. Lees meer.

Patriot DL92-GAME

Dummy Launcher in mobiele uitvoering. Geschikt voor gebruik in het veld. Makkelijk verplaatsbaar met trolley. Meer info.

Patriot DL92-SOUND

Dummy Launcher in mobiele uitvoering. Deze special edition is voorzien van sound generator voor schot of eendenlokroep. Meer info.